Houtrookvrije vakantie

Houtrookvrije vakantie
8 december 2020 Redactie

Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen: het eerste vakantiepark dat de openhaard in de ban doet is een feit. In plaats daarvan staat in de luxueuze cottages van het Belgische Terhill Resort  een sfeervolle, elektrische haard.  En nu maar hopen dat houtstokers tijdens hun vakantie ontdekken dat zo’n haard veel gemakkelijker in gebruik is en toch even ‘gezellig’ is.

In ieder geval belooft het meer frisse lucht voor de vakantiegangers in het natuur- en waterrijke park dat uitkijkt op Nationaal park De hoge Kempen. Al is het de vraag of de ‘luxe barbecue’ ook zo houtrookvrij is; bij de elektrische haard past vanzelfsprekend een gas- of zonnebarbecue. Het Terhill Resort ligt vlakbij Maasmechelen (B), net over de Nederlandse grens,  en gaat medio 2021 open. Het park is het paradepaardje van de bekende keten Center Parcs. Hulde voor dit trendsettend initiatief.