GGD Amsterdam: geen eindeloos overleg, maar overheidsmaatregelen

GGD Amsterdam: geen eindeloos overleg, maar overheidsmaatregelen
25 februari 2018 Redactie

Problemen met houtrook vragen om stevige maatregelen. Dat is de conclusie van het artikel ‘Stop de houtrookoverlast’ door Henke Groenwold en Fred Woudenberg in het tijdschrift ‘Lucht’ nr. 4/5 van september 2014. Beide auteurs zijn werkzaam bij de GGD Amsterdam. “Bijna ongemerkt hebben houtvuren en behoorlijke bijdrage aan de luchtvervuiling in Nederland gekregen. Deze bijdrage neemt absoluut en relatief steeds meer toe. In een tijd waar hard wordt gewerkt om het luchtkwaliteit probleem in Nederland op te lossen wordt regelgeving voor houtrook steeds noodzakelijker. Die regelgeving is ook nodig voor de vele mensen die er veelvuldig en intens last van onder vinden en ziek van worden. De tijd van het inventariseren van de problemen en het praten om er samen uit te komen is voorbij. Het is tijd om maatregelen te nemen.”
Lees hier het hele artikel.