400.000 voortijdige sterfgevallen in Europa door luchtverontreining.

400.000 voortijdige sterfgevallen in Europa door luchtverontreining.
5 februari 2018 Redactie

Luchtvervuiling in Europa wordt geleverd met een hoog prijskaartje, volgens een nieuw rapport van het Europees Milieuagentschap (EMA). Terwijl het beleid in relatie tot luchtkwaliteit in zijn algemeenheid is verbeterd, is luchtvervuiling nog steeds het belangrijkste milieugevaar voor de gezondheid. Dit resulteert in hoge kosten voor de gezondheidszorg, ongezonde werknemers en een geschatte aantal van 400.000 voortijdige sterfgevallen  in Europa in 2011.

De verontreinigende stof die in het afgelopen decennium het meest is toegenomen isbenzo (a) pyreen (BaP). Door het stedelijk gebruik van houtkachels en biomassaverwarming zijn de luchtconcentraties van deze verontreinigende stof tussen 2003 en 2012  met meer dan een vijfde verhoogd.
In 2012 werden bijna negen op de tien stadsbewoners blootgesteld aan BaP boven WHO referentie niveaus!

Lee het hele document.

45mm-wide case in polished steel with wire-style lugs typical of how early wrist watches looked. This was because early wrist watches were really just pocket watches with lugs soldered to them. These two longines telemeter chronograph mens designer belts replica watch are chronograph watches that come in at around 41 mm wide. They feature a steel case and a durable leather strap. The movement is self-winding, stop and reset the chronograph and there is no way to restart the timer without resetting. The earliest watches were built around the Lemania cal. 15CHT and later models.