“Milieuminister negeert klemmend advies over aanpak van houtstook”

“Milieuminister negeert klemmend advies over aanpak van houtstook”
1 februari 2020 Redactie

“Om de lucht in Nederland schoner te krijgen, moet houtstook in woningen aangepakt worden. Maar daar wil milieuminister Stientje van Veldhoven niet aan. Zij slaat nadrukkelijke adviezen daarover van haar eigen deskundigen in de wind.”

Dat blijkt uit onderzoek van Het Schone Oosten, de onderzoeksredactie van de Gelderlander, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia.
Klik hier om het artikel te lezen.

Daarnaast publiceerde onder meer het AD vandaag een artikel over de strijd van Anne-Marie Kuipers uit Oldenzaal tegen de ‘sluipmoordenaars’ bij haar in de straat: de houtkachels van de buren. In de versie van Tubantia komt ook de voorzitter van Stichting HoutrookVrij aan het woord:

“De stoker wordt in het Schone Lucht Akkoord andermaal beschermd. Zo’n moderne EcoDesign-kachel klinkt misschien verantwoord, maar je kan volgens Deens onderzoek nog steeds beter 25 oude dieselvrachtwagens zonder roetfilter naast je huis hebben staan pruttelen dan zo’n kachel in het huis van je buren hebben roken. Er wordt op deze manier weinig aan de overlast gedaan.”